29 Mayıs 2008 Perşembe

Minik ve topu

Son gunlerin en degisik haberi yeni katildigim Montessori grubu, grupda bebekleri icin en iyiyi bulmaya calisan bir cok ilgili anne var , surekli bir fikir alis-verisi soz konusu. Kisaca bahsetmek gerekirse Mary Montessori 1870' de Italya'da dogmus ozellikle 0-6 yas grubundaki cocuklarin egitimi konusunda bu gune kadar gelmis calismalari olan tarihdeki basarili bayanlardan birisi. Montessori'nin temel inanci her cocugu bir birey gibi gorup cevresindeki dunyayi deneyimleyerek ogrenmesi icin gerekli zemini hazirlamak. Grupta paylasilan bir cok fikrin yani sira, iki haftada bir belirlenen bir baslik konusunda herkes cocugu ile bir aktivite yapiyor ve bunu site de digerleri ile paylasiyor, boylelikle herkesin digerinin yaptigi aktiviteyi deneye bilme sansi oluyor.
Ben de uye olur olmaz bir ucundan ise baslamaya karar verdim ve Karan ile birlikde spor aktivitesine soyunduk.



Ilk is olarak zaten bir kac gun once almis oldugumuz portatif basket potasini, evin en makul yeri olan balkon kapimiza kucuk vakumlar yardimiyla yerlestirdik. Ben bu isle ugrasirken Karan elinde topu sabirsizlikla bekliyordu, hatta topunu henuz yerlestirmemis oldugum potanin altindan uzerine dogru mu, yoksa ustunden altina dogrumu gecirmesi gerektigine anlamaya calisiyordu.



Sonra monte islemi bitipte is oynamaya gelince minik biraz temkinli davrandi, sanirim biraz once oynadigi fileyi yatay olarak asacagimi hic beklemiyordu.



Once parmagi agzinda uyusuk uyusuk


" Fazla da ilgilenmiyorum ama, denemekden birsey cikmaz. " der gibi dolasti etrafda ,bir iki basket denemesi oldu, yavas yavas isindi sanirim.




Bakti topla yaptigi is cok keyifli o da tadini cikartti. Topla oynamasi bittiginde oyle terlemisti ki anlatamam :)
Ilk aktivitemiz cok cok keyifli gecti, bir sonrakini minigimle dort gozle bekliyor olacagiz...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Arzu'cuğum çabalarınızı taktir ediyoruz ve tabi ki başarılı olacağınıza inanıyoruz.Konu çocuk eğitimi olunca ben de birşeyler yazayım istedim.Oyun dediğimiz etkinlik bizler/büyükler/ için farklı ;çocuklar için farklı anlam taşır.Bizler için oyun hoş ve boş vakit/eğlence/olsa da olur olmasa da olur/... anlamına gelirken çocuklar için hiç te böyle değildir.Onlar için oyun:Demek ki gerçek bu/ hayat işte bu demek/olmazsa olmaz...anlamına gelir.Çocuk hayata oyun ile hazırlanır.Oyun eksiği olan, oyun oynaması engellenen çocuklar biraz eksiktir.Bir eğitimci şöyle der:''ÇOCUĞUNUZ KAÇ YAŞINDAYSA SİZ DE O YAŞTA OLMAĞA ÇALIŞIN''Söz gayet açık ama şunları da ekleyebiliriz:Çocuğunuzun yaşında olun ki Ona oyun arkadaşı olun, Onunla oynayın, Onu anlamağa çalışın...
Arzu'cuğum bu yazdıklarımı zaten biliyor ve uyguluyorsunuz.Hani ne derler ''Çorbada benim de tuzum olsun''bakımından yazıyorum.Üçünüzü de çok seviyoruz.