16 Şubat 2012 Perşembe

Turkiye Gunleri

Cok ara verdik ama hayatimizdaki hareket bir turlu firsat vermeyince yazamadim. Yeni yilin ardindan hizli verilen bir kararla, bir kac gun icerisinde alinan biletler ve hazirliklarin ardindan kendimizi Turkiyede bulduk. Hemde bu sefer 5 ayligina. Esimin Alaz kızın dogumu dolayisi ile hak kazandigi bir donemlik dogum iznini bu sekilde degerlendirmenin cok iyi olacagi dusunduk.
Hazirliklar biraz zor oldu ,zira zaman uzun olunca Turkiye´de ve Tampa´da herseyi ayarlamak zaman aldi. Karan´ın ara vermeden gidebilecegi bir okul, mevcut okuluna 5 ayligina ara verip gelince yeniden baslayabilmesi icin gerekli gorusmeler, Tukiye cok soguk oldugu icin yapilan kislik alisverisleri, Alaz kizin asilarinin tamamlanmasi isi falan derken iki hafta evde tam bir kosturma ve e-mail trafigi oldu. Ama sonunda hicbir seyi atlamadan 20 Ocak `da ucaga attık kendimizi. Iki cocukla yolculuk ettigimiz dusunulurse oldukca sakin ve iyi bir yolculuk yaptik.
Karan geldikten iki hafta sonra burada buldugumuz iki dilli egitim yapan bir okula basladi. Okulunu cok sevdi ve hicde zorlanmadan uyum sagladi. Tek sikintimiz sabahlari biraz erken kalkmak, onun disinda bir sorun yok.
Alaz kiz da sandigimizdan kolay uyum sagladi saat ve duzen degisikligine. Burada gecirdigimiz ilk gunden sonra sorunsuz sekilde uykularini buraya gore degistirdi. Bu bizim icin cok buyuk supriz oldu cunku Karan`in ilk Turkiye yolculugunda birkac gun sabah 4`lere kadar sitede dolastigimizi hatirliyorum.
Karan ilk Turkiye`ye gidecegimizi ogrendiginde hayatinda ilk defa kar gorecegi icin inanilmaz heyecanlanmisti. Ankara`ya indigimizde lapa lapa kar yagiyor olmasi buyuk sans oldu bizim icin. Karan`in ilk kar tepkisi dokunur dokunmaz gozlerini kocaman kocaman buyuterek bana bakip ¨Annecigim kara cok sogukmus ¨ oldu , ama soguk Karan`ı hıc etkilemedi, geldigimiz gunden beri en buyuk favorisi hala kar. Alaz kiz bile kar yagarken disari ciktiginda hemen kafasini kaldirip kar tanesi agzina dussun diye ugrasiyor :)
Henuz cocuklarla guzel kar resimleri cekemedigim icin bu sefer resim ekleyemeyecegim ama en kisa zamanda bu eksigi giderecegim.
Turkiye`de sevdiklerimizin yaninda olmak guzel. Herkez cok cok mutlu. Memleketin, kisin ve sevdiklerimizin tadini cikartiyoruz simdilik.

3 yorum:

Crebro dedi ki...

İkisi de çok güzel nazar değmesin ama kız senin güzelliğini almış Arzu. Türkiye'de iyi zaman geçirmenizi diliyorum. Sevgiler...

sib dedi ki...

cok ozlemistim seni sizi okumayi..hic blog takip edemiyorum. hep aklimdasin!!!

su an neredesin..

arzu dedi ki...

Sevgili Sib İyi dileklerin icin cok tesekkur ederiz. Biz zamanimizin cogunu Ankara`da geciriyoruz. Karan burada 5 ayligina da olsa okula basladigi icin fazla haraket edemiyoruz.